Десетки жители на Стара Загора излязоха на протест пред прокуратурата срещу нерегламентираното каране

...
Десетки жители на Стара Загора излязоха на протест пред прокуратурата срещу нерегламентираното каране
Коментари Харесай

Десетки протестираха в Стара Загора, след като младеж помете 3 жени

Десетки жители на Стара Загора излязоха на митинг пред прокуратурата против нерегламентираното каране с висока скорост по улиците на града. Повод за недоволството е тежката злополука в Стара Загора при която лек автомобил опустоши три девойки на тротоар. Едното от тях на 23 години към момента е с заплаха за живота и е с ампутиран крайник, а други две дами са в болница с разнообразни контузии.

18 годишният Н.М. е арестуван за тежката злополука на 1 октомври в Стара Загора, формирано е досъдебно произвеждане. Това съобщи на брифинг в Районна прокуратура Стара Загора старши комисар Николай Колев, шеф на ОДМВР – Стара Загора, представен от. До момента арестуваният не е давал пояснение по делото. На този стадий от прокуратурата оповестяват, че през днешния ден ще бъде притеглен като обвинен и ще бъде удължено задържането му за 72 часа.

Районна прокуратура – Стара Загора е почнала следствие по случая. Определен е наблюдаващ прокурор, който от самото начало е следил хода на следствието, изясни районният прокурор Таня Димитров и добави, че се чака да се постанови мярка задържане на лицето за 72 час.  За сходно закононарушение законът планува отнемане от независимост от 1 до 6 година и отнемане от право да ръководи МПС. Ако се реши, че е закононарушението е осъществено съзнателно го грозят от 3 до 12 години.

Наблюдаващият прокурор Андреан Сутров изясни, че младежът не е дал пояснения. В момента се открива дали в действителност е имал рисково държание на пътя. Окръжният прокурор Дичо Атанасов изясни, че са разпитани 10 очевидци на случая, като прикани очевидци да се свържат с органите на Министерство на вътрешните работи.

Стана ясно също, че 18-годишният юноша има шофьорска брошура от 4 месеца, само че зад тила си към този момент има два акта за нарушавания, като единият е за превишена скорост.  Той е карал мощен автомобил, само че занапред експертиза ще откри с каква скорост и дали колата е била модифицирана. Автомобилът е негова благосъстоятелност. 

Докато течеше брифингът постройката на Районната прокуратура - Стара Загора беше блокирана от протестиращи жители. Те упорстват да получат пояснения дали е прикриван причинителя и какво се прави за сигурността на жителите. 

От прокуратурата и полицията в Стара Загора през днешния ден увериха, че изрично не е юридически опит за потулване на случая и прикриване на причинителя. Старши комисар Николай Колев увери, че последните три месеца не е постъпвала информация в полицията за гонки и рисково дрифтене, защото от органите на реда поставят огромни старания да се оправят с безразсъдните водачи. Той увери, че има глобени водачи в Стара Загора. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР